Tuesday, 28 June 2011

Aku Mohon Kesabaran Untuk Menempuhi Dugaan.

SUKAR.
anda tahu ??? !
Kawal perasaan.
dalam masa yang sama mulut tertutup.
mata tidak berkelip.
Begitulah..saya rasa sangat susah.
tahan mood yang sedih.
Saya benci tangan yang selalu menutup mulut saya !
Kenapa begitu lemah??
buat saya tersentak.terperangkap.
Ya.semua yang berlaku,
memang lumrah dunia.
kadang-kadang happy,
Kadang-kadang sedih.
Saya bukanlah sekuat untuk menggapai impian.
Apa lagi menjadikan ianya realiti dalam kehidupan saya.
Malam ini,
Saya menangis lagi..
and continued to cry..
Kenapa patut begini?
Kadang-kadang saya tidak dapat menggambarkan kebenaran yang saya lalui waktu ini.
mungkin juga disebabkan saya pentingkan diri.
tidak faham.
Membuatkan saya keliru dan risau.
Jika sebelum ini saya happy memikirkan tentang itu,
saya takut ia berlaku sebaliknya.
Kalau boleh, biar perasaan saya disuarakan pada semua orang,
agar boleh dimengerti.
tapi saya malu.teramat malu.
Saya sepatutnya "HARUS DISIPLIN DIRI".

Monday, 27 June 2011

Perangai+Tabiat+Habit

Kelihatan amat menjengkelkan. haha
tabiat saya.
memang perangai semulajadi.
Semakkk.
byk kertas.
saya sukaaa..hahaha
peberet - stick notes.kehkehkeh


apa ni?
haha..
ini adalah jadual xcrcise si gemux :)
ada org cari pasal p bagitau
"cegahlah..nnti mcm Enot"
kahkahkah..tdk bha.
dia bukan cari pasal,
cuma mo bagi kata2 hikmah
spaya sya tmbh gemux..ehh berusaha :)
haha..
tengkiu so much.
sya tick2 sda yg langsai tu,jan susa.haha



agak bertaburan d situ..ahahaha
benda2 remeh temeh pun sya kc note juga.
yaii.
ada benang sy npk..haha
nama c chia pun ada blekat sna.ahaha
sy tdk tau pa yg sy kc tu.
sya rasa prktaan FROG pun ada.aii..suai nedi saya :)
haha..
nway..saya amat suka ini tabiat ! :)

Bisikan Doa Hati


"Ya Allah yang maha mengetahui,
Andai benarlah dia adalah jodoh yang Engkau tentukan untukku,
Maka aku redhalah di atas ketentuanMu.
Namun..andainya dia memang bukan hakku,
aku juga pasrah dengan jalan yang Engkau tetapkan"

:: Bisikan doa hati kecilku setiap detik dan waktu ::

Sunday, 26 June 2011

Aiya...Hahaha

Sesak nafas...
Terjerat di lingkaran kerinduan..
ingin mencari jalan keluar...(aik3..mana pintu ni..hahaha)
namun tetap gembira walaupun tidak tertanggung keperitan kerinduan (mcm lain saja..haha)
kerana orang di sana berada dalam situasi lingkaran yang sama.

Sunyi sejenak...
asyik melayan emosi yang terlalu mahal ketika ini..( ahaha)
Emosi yang ditemani sifat Mazmumah ( yaii..xda kaitan.haha)
dendam kesumat..(ai,masuk ni prktaan.ahaha)
semuanya lahir dari hati seawalnya suci dan kudus..(merepekkk..ahaha)
(sya bingung sda ni ayat.)

Sayup-sayup kedengaran satu suara..
pintu bilik di buka..
jeng..jeng..jeng...terlihat satu makhluk..
kelihatan seperti mengarah sesuatu melalui hujung ekor matanya...
saya faham.
segera berdiri tanpa dipaksa.
ahahahaa..bah..mo p solat la bai ni mak..haha
c mama mengacau sya......aiya...

Friday, 24 June 2011

Ya Allah, Berikan aku kekuatan.

I try to be the best,
and will continue to win.
Did I trouble you?
I'm sorry.
I do not intend to harm you.
I still need encouraging words from you.
I want to talk to you.
to state what I feel now.
but, I do not have a chance to do so.
I feel lonely now.
but I do not know to do anything.
if you know how I feel,
sure you feel irritated.
I could not.
I can not stand anymore.
why life is always like this?
Each word from my lips sometimes not the same in my heart.
smiling, actually I wanted to cry.
Every drop my tears, I gave it the story of my life ..
As long as life has not ended
I will continue to move..
I believe for my blessings
in front of the waiting ...
Ya Allah..give me all the strength to move on.

Thursday, 23 June 2011

Saya Rindu Yang Dulu-dulu :(






Tiada siapa Kisah..

Banyak cerita sy mo kongsi,
Banyak perkara sy mo bagi tau,
Tapi sy xda peluang mo buat begitu.
Sebab dia macam mo mengelak sja dari sy.
Macam mo jauh dari sya.
Padahal sy betul2 perlu dia sekarang.
Mo minta semangat..minta prhatian...
Tapi apa yg dia buat? dia mcm tdk kisah saja.
sy x tau mo buat macam mna lgi.ntah la.
sy betul2 sedih.
sy terkilan sma sikap dia bgitu.
knapa dia macam brubah sda?
Atau mungkin sya yg tdk faham.
Sy bersabar sja la.
tunggu dan lihat pa plak yg brlaku sterusnya.
Semoga Allah mempermudahkan smuanya.

Wednesday, 22 June 2011

P/S : saya tetap saya.

Dalam meniti hari2 sy...
rasanya mo ulang yg mcm dulu2..
slalu ada mo kc ktawa2 sy...
tapi,
kehidupan dia skang lain sda.
sbb komitmen dia sama kerja dia.
busy sda.
kurang sda msa sma sya.
dan sya msti fhm kerja dia.
tidak boleh pntingkn diri.


walaupun bgitu,
sya harap dia msih ingt sya.
tdk abaikn sy..
yg pling pnting dia jujur sma sy yg jauh....ehehe.


Rindu mo dpt mesj mcm ni..
sebab jarang sda..


Anyway...
sya masih ada lagi sahabat
yg kc ceria2 hidup sya
wlupun hidup sya kdg2 sunyi tnpa Mr.gula-gula.
Bersyukur sbb sahabat sya caring..haha
lawak bei kawan sya.
klu tym sedih2,datang mesej dia..pandai jgak sya ktawa.haha
telatahnya membuatkan aku mrinduinya..the both of u.(mr.gula-gula n kawan sya yg funny)


Tuesday, 21 June 2011

Tak Boleh Stress Tau..

Kenapa sy sediiih saja dlm bbrapa ari ni.
rasa tertekan saja.
Mo mnangis saja.
Mo sakit ati saja...
Sy bukan mo pntingkn diri,
bkan mo minta2 prhatian.
tapi ckuplah klu tdk kna abai prasaan sy.
SUSAH SANGAT KA?
sya rasa skang mcm kita bukan lagi yg dulu2..
xda lagi yg mcm dulu2..
xda lgi yg lawak2.
xda lg ktawa2.
xda lg msej berjam2 smpi lewat mlm.
xda lgi mesj yg pling awal.
Timing mesj pun lmbt2.

napa lain sda d???
:'(
:'(
Sy mo mrajuk2 pun,tdk2 kna perasan (kesian).


napa ??
macam ada sda yg brubah.
Sibuk????? ya ! itu la tu.
Penat ????? Ya ! sya fhm juga tu.
sya rindu bha :'(
sya btul2 rindu :'(
Sy berdoa spaya sya masih kuat
dlm apa jga cbaran hidup.
mgkin ni smua cabaran2..
spaya sy lebih tabah & sabar.
Klu sda sya rasa mcm tu,
x pyh la fkir sgt ni...
klu mo mnangis,Sy spatutnya gigit selimut,pastu tidur.
besok ok sda ni fkiran..yg tngah berserabut bak sarang burung tempua.haha
Menyiboook sja sya menaip mlam2 buta.
cehh..

Saya Akan Cuba.

4 Hari saya tunggu.
Walaupun sy memang faham situasi yang berlaku,
Tapi sy betul2 rasa sunyi. :'(
i have no one to talk to :'(
Being alone its hurt.
i miss your jokes.
miss your silly text :'(
i've tried to keep my tears in,
but when i look at your picture
the tears ultimately fall down.
seriously...sy tdk tau mau bt cmna lgi..:'(
Tapi tdk apa la.
Hmm..
mungkin i am one of those who cannot describe what you feel.
From now on even one day, if i'm being alone like this...
I would be strong without you.Ya..itu yg sepatutnya.
Mesti sabar dan tabah. itu yg penting.

Saya Suka ^^

Teringin mo p tmpt bgini..
haha..cam siok jak.


Monday, 20 June 2011

Bila Elot Post di Wall Saya :)

..Dulu...
Bila hati sakit tak tahu nak mengadu dgn sapa..bila hati gembira tak tahu nak kongsi dgn sapa..
..masa itu..
Bila sedih saja duduk sndri..d tepi katil..melepaskan semua yg terpendam..
Melepaskan semua beban di hati...
.....Tapi kini..
Aku tahu dan percaya...ada insan yg sentiasa ada dan setia untuk selamanya...Insyaallah...
..Dan untuk selamanya..
Aku berdoa semoga mereka sentiasa gembira...bhgia seperti mana gembiranya aku ketika ini kerana Allah anugerahkan aku teman sebaik dan seceria mereka...
~tq so much my Beloved Fren~
------> miss kawaii ♥



Sy happy :)
Bila kwn sya post begitu wall sya..:)
Blum lagi ada yg prnh post bgitu d wall facebook sya.
Sya harap prshabatan kami sampaaaaaai bila2 :)
ehehehe..

Saturday, 18 June 2011

Berharap kesedihan akan dibayar kegembiraan


Berharap Kesedihan waktu ini akan
dibayar dengan sebuah kegembiraan
pada hari seterusnya walaupun tidak pasti BILA.
Wanita
Hati wanita susah untuk dimengerti.
Perasaan wanita bukan sesuatu benda
yang boleh dipertikaikan.
Ia mudah terasa jika ada sedikit pun kurangnya.
Boleh rapuh walau pada hakikatnya dia kuat.
Sekali terluka, hatinya boleh menangis.
Jangan bebani dia kelukaan,
kerana dia boleh menderita.
kadangkala, Wanita senyum bukan kerana
kegembiraannya,kesenangannya,
kehidupannya yang harmoni...
tetapi menahan
perit untuk menanggung luka yang
selama ini menjadi penyakit di hari-harinya.
Hormatilah wanita,
Hargailah dia...
dia tidak sekuat yang disangka.
Bahkan..masih menunggu kegembiraan
walaupun dia tahu waktu
adalah jawapannya.
Seringkali terasa sebak sendiri
memikirkan kekeliruan hati
yang inginkan bahagia selamanya,
dan dia tahu 'selamanya' adalah sangat mustahil.
Wahai wanita,
jangan bersedih saat sang hujan turun ke bumi,
kerana sesetengah hujan itu akan
membawa rahmat dan keindahannya
dengan membawa sebuah pelangi
yang begitu pesona dan mewujudkan
senyum di hati.
Tiada bezanya dengan hakikat kehidupan
manusia di muka bumi,
Perkara yang buruk
jangan disangka selamanya buruk
kerana disebaliknya mungkin
membawa sejuta kebaikan yang membuatkan
riak wajah tersenyum.
Tinggallah deritamu wanita..
Pasti menyusul cerita yang lebih baik..
yang menunggu kita.
haruslah tabah..

Sahabat.. Saya minta maaf.



Rasa bersalah..
Sedih..sakit hati...sebab tidak dapat berbuat apa2
untuk sahabat sendiri..
Sahabat yang sedih.
Maafkan saya...
Tapi sahabat,
Saya menghargai kamu.
Memori manis/lawak2 kamu itulah
yang meng'imej'kan identiti sebenar kamu
di mata saya.
Saya menilai sahabat bukan atas dasar
sehati sejiwa bersama saya
pada saat saya gembira sahaja,
tetapi menilai sejauh mana keprihatinan seorang
sahabat ketika saya terjatuh.
Dan sebaliknya, saya gagal berbuat begitu saat kamu sedih,
saat kamu perlukan kekuatan,
saat kamu inginkan teman bicara untuk meluahkan kepedihan kamu,
saat kamu sendiri...:(
Maafkan saya sahabat.
Sungguhpun begitu sahabat,
saya masih mendoakan kebahagiaan kamu,
kesejahteraan hidup kamu,
agar kamu bisa tabah..redha dengan qada dan qadar ilahi
dan boleh melewati hari-hari kamu
tanpa perasaan yang berkecamuk lagi
pada setiap hari yang menyusul...

:: Sy malu mo ckp sama dia klu bgini ayat sy :)
haha..sy 'emeluan' :)

Friday, 17 June 2011

Saya Mau Adik !

Sebenarnya mood malam ni...mau adik :(
Bosan.
Pa mau buat malam ni?
facebook..blog..balik2 :) haha
Kan bgus klu skang sy ''bermain2"..ahaha..mksd sya,main sma adik...
Tapi xda bha,cmna jugak..
Dari duuuuuulu lagi sy mau bha tu.. :(


Kenapa sya mau ?
Sebab.....emm sya mau la.haha
Sunyi bha kalau xda kwn2 ni.
klu ada adik..sya bleh la ceta2 sma dia..
kasi ktawa2 dia.kasi ktawa?aik..len mcm sja tu.haha


Kenapa la klu ada adik ?
Siok bha..
klu sya ada adik.....
sya mo kasi beli dia brg yg dia suka :)
macam best tul mo bt bgitu :)
Mo makan mkanan sama2 :)
Mo main sama2 :)
Hahaha...klu bleh, mo bwa dia jalan2.
kasi tunjuk sama org..haha (yg mikirayou)
kasi ikat cntik2 rambut dia,sama2 tidur lagi :) (klu pmpuan la)haha
Prkra pling sya mo buat klu ada adik,mo makan kuaci sama2 smbil tingu tv :)
ahahahaha...


Happy bila ada adik kan ?
Tapi, ada org ckp..klu ada adik ni bkin gerigitan diablang.. :(
Biar la bha kan..yg pnting ada adik.siok  bha ada adik :)
Bersyukur la kpda mreka yg ada adik :)
Sya tingu2 sja org yg ada adik ni..sya jeles :) haha
sbb sya xda :)


Hmmm....
Sya tidak dpt tahan diri sya spaya tdk jeles bei :)
msti jeles juga :) haha
Di berita slalu ada kes buang bayi :(
bu**h btul eii.
kadang2 sya tfikir juga..klu sya kasi siar nama sya
di media.spaya org yg tdk mau baby dia
trus p kasi tmpt sya.sapa suru teii daa kann..
sya kasi neh daa jadi adik sya tu.
Kesian betul smua tu baby yg kna buang.
Baru2 d Berita,bayi dijumpai tersangkut d longkang diablng...:(
ba**g betul yg buang tu..


Wlupun xda..sy masih bersyukur :)
Anyway...sya mo adik juga !..ahahaha
sya terima knyataan saja lah kunun ni :)
Kalau xda..xda la bha..
Om yalah.....( haha..si chia ktawa ni klu sya kc "om yalah"..)
Sya bersyukur juga wlupun sya xda adik,
sekurang2nya sya ada kakak :) ada kawan2 :)...
yg sya bleh ketawa2 sma dorng :)

Monday, 13 June 2011

Waiting for you, Come back soon

●●●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬۩۞۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬●●●
I had a wonderful day...
Imbas kembali..:)

a day that i was very happy.
I gave him ''keychain",
and it seem that he liked very much.
haha..
i just smiling..:)

but, i feel sad about it..seriously
Sebab saya tidak akan jumpa dia
untuk beberapa bulan ni :(

He just look at me and smile...:)
Then i smile again :)
ahaha..( cam sya mo "tendila" dia saja..)
haha

●●●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬۩۞۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬●●●
Kini..:)
i did not see him again dalam beberapa minggu ni..
Kalau bole..i would like to see him now...!
haha..tdk be kaye..:)
Sabar jak ler...:)
To:
Mr. Gula-gula Kissme

Did you know that?
i listened our peberet song to it for 3 hours..:)
haha..canda dong..ahaha..mna sya thn dgr
3jam..ckuplah dlm bbrapa minit..kahkahkah

●●●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬۩۞۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬●●●

Macam-macam


Bila bosan..
Selalu tingu ni..hahaha
Bikin ktawa.
( klu sya tu pnguin yg kna bgitu,
sya gayat tu hakod dia balik..haha)


Baby yg dancing2 ni mengingatkn sy
pada sesuatu..hahaha..XD
kiut kan :)


Pantas tul dia makan..
haha..
macam cara makan si...ahaha
sy harap badan dia x jam.


Anyway..ni semua
bagi sya mood
yang ok ari ni :))






Sunday, 12 June 2011

Petikan Cerpen

-Petikan dari sebuah cerpen " Bicara Buat Mahfuz "-

Ramai orang berkata hidup bak roda.
Mengapa harus menjadi roda ?
Mengapa tidak menjadi gunung ?
yang tetap teguh ditempatnya.
Atau pepohon buah-buahan
yang sentiasa mengeluarkan buah yang manis ?

Jika berada di waktu senja
maka jangan menunggu tibanya pagi.
Demikian pula kiranya berada
di waktu pagi, maka jangan ditunggu sehingga sore.

"Orang yang mengenal Allah dengan ilmu
seperti seorang yang mendengar gula tanpa
belum terasa manisnya.
Orang yang mengenal Allah dengan hati
seperti orang yang merasai gula
dan sering terasai manisnya''

Mereka yang suci hatinya ibarat
''Mutiara dicampak ke lumpur,
Sinarnya tetap cemerlang''


-cerpen yang mengandungi pelbagai makna tersirat-
Sy sendiri pun kurang faham :)

Saturday, 11 June 2011

I Cant Hide My Tears..(Now)

Malam ini !
Lagi dan lagi...:'(..
i try to hide my tears..but i can't.

When I cried at night..
Waiting up, couldn’t sleep..
I was sad and lonely.

No one knew, all the pain
I went through
Didn’t know where I would go.

I’m all cried out..
With nothing to say.
I cried over pain,
And the other time
I cried because I felt nothing.
I cant help it.
i'm here with nothing but tears.
feel that nobody cares about me :"(
apakah saya pentingkan diri? (Bodohnya saya..)

Sedih :'(
and it seem so hard to be happy right now :'(
Maybe tomorrow will be ok....

I Like Your Smile..Seriously

Sama ada sedang Marah
secara virtual @ berhadapan,
Humour merupakan ice breaker.
Saya jenis orang yang suka
Funny/joking…
Kadang-kadang takut
jika menyinggung perasaan dia..  L

Tapi saya confident
akan bawa senyuman/ketawa
pada wajah dia J

Thanks Mr.Gula-gula Kissme,
You make me smile too J




Friday, 10 June 2011

Cuba Bertahan


Hatiku kerap sensitif sejak
kebelakangan ini.
Sikit-sikit nak merajuk..
Hati kaca gitu..:P
Ramai orang bijak mengkritik,
Tapi kadang-kadang
Kerja sendiri pun tunggang langgang.
Ish3x…
I guess I feel alright
But it hurts when I think about that. L


Wednesday, 8 June 2011

Lupakan yang BASI

●●●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬۩۞۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬●●●
Memori duka menyusahkan saya
untuk meneruskan kehidupan..
dan sudah tiba masanya untuk berubah.


Ramai orang menyesal
apabila melalukan kesalahan.
Walhal hikmahnya dan
nilainya terlalu besar
kerana ia adalah satu
kaedah kita mempelajari
segala-galanya
di dalam hidup ini.

●●●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬۩۞۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬●●●

Monday, 6 June 2011

Titik Cinta Si Gula-gula Kissme

●●●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬۩۞۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬●●●
Akan aku
mengkebumikan hakikat basi lalu..
ke daerah asing yang jauh..
Agar tidak berdaya melaungkan rayu.

●●●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬۩۞۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬●●●


Mengingat kembali ke
daerah musim yang
sebermulanya titik cintaku..
Di ruangan ini,
Hati tidak akan berpaling,
malah akan terus mengimbangi kegembiraan..
Tidak sekali-kali dibelek dan
dilafaz oleh sesiapa
melainkan aku.
Akan terus menelaah..

Pasti : Sejak itu aku tidak keseorangan lagi :)
kini..aku akan terus berpegang dengan titik cintaku yang baru :)
Thanks Mr. Gula-gula Kissme :)

●●●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬۩۞۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬●●●

Sunday, 5 June 2011

Moga hidupku ada kesinambungannya

Kejauhanmu meranumkan kesedihanku,
Aku sering memintal airmata,
Menanti bayang-bayang dalam mimpi,
Tercari-cari identiti..meraba-raba kenyataan..
Seluruh kekuatanku teragut
bagaikan seorang kelasi yang
diletihkan oleh seribu pelayaran.



Kejauhanmu itu mendambakan
pengertian hidup,
agar aku bisa sabar,tabah
sekaligus cuba memanusiakan diriku.



Sebenarnya aku takut
membilang bintang, ralit melarik pelangi..
dan merenung mega senja.
seolah-olah aku bakal menggapainya.
sesedar, bila ia menghilang pasti aku akan tergamam.
walhal diriku masih kosong,
masih banyak perkara
yang belum ku ketahui,
masih tidak miliki apa-apa.


Diri ini ibarat air yang mudah berkocak,
seringkali hanyut dibuai ombak rasa,
terapung di lautan khayalan.
Bak gelombang,
bergelora ikut gelojak jiwa,
tanpa arah..tanpa tujuan..
Lantas dimanakah diriku kelak..
Ya Rabbi..Bantulah hambaMu ini..

Saturday, 4 June 2011

Sahabat + Kawan


Sahabat,
Budimu tidak ternilai,
Meski dihulurkan jutaan wang, segunung emas,
Dermaga kudrat yang telah kau korbankan,
Untukku
Hanya yang Esa mampu membalasnya.



Sahabat,
Biar seribu tahun berlalu,
Sampai dunia diakhir cerita,
Kegembiraan yang kau beri takkan ku lupa..
takkan terluput, terhakis
Walau jasad sebati dengan bumi sekalipun
Penghargaan untukmu tetap tinggi melangit.



Sahabat,
Andaikata insan ini telah mencalar hatimu,
Jika diri ini telah melukai kalbumu
ataupun
Mewujudkan sendu di dasar jiwa,
Izinkan kuntum kemaafan mekar
bersama ketulusan.




Thursday, 2 June 2011

The STAR


Midnight..
i saw.. ( star )..its wonder..
felt very excited..in a same time ( though a little scared )
make me remember clearly my first day in school..(sekolah rendah )
i felt afraid as my mama left me alone at the entrance of the school.
i didn't cry like many children who came to that school for the 1st time.
i didn't hang on to my mama's skirt.

bila tym exam..i hate "time's up, pencil down"..
when my parent asked me how i did on my exam..
i say..'' i dont know, i really dont know''
all i knew was that the exam was over..
hahaha..itu sahaja !
Rindunya mo sekolah balik...^_^

Wednesday, 1 June 2011

My Faraway Gula- gula Kissme

●●●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬۩۞۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬●●●
Semalam..
He send me..Silly Message.. :)
hhaha..make me laugh again..:)
make me "miss him( a lot......)"
My faraway gula-gula kissme...
He is a man who i know is cool and funny :)
but, I think He is one of those who do not like Bawang..haha


You're Superb...! :)
ehehe..
if you dont believe me then i dont know what to say..haha :)
i miss u :)


Check Your Love Meter