Wednesday, 26 December 2012

Rindu yang amat sangat

Nampak sangat blog nih dah lama tak buka. berbulan bulan sudah terbiar.
Bukan tiada cerita, tapi malas. haha
By the way.. banyak sangat yang berlaku sepanjang bulan bulan bulan nih.
Masih jelas di ingatan tentang hal ni..
Hari tu rasa sebak sangat sangat,
Coz dah lama tak balik kampung jenguk mama abah.
Apalagi.. dengan desakan perasaan yang amat rindu,
cuba telefon mama.. before calling, airmata memang dah mula nak jatuh..
dan bila call pastu dengar suara mama, mulut dah nak gagap..
tangan dah bergegar.. ayat yang mula keluar.."ma...k''
Hati tak tahan lagi.. menangislah jawabnya masa tu.
Even tak dengar mak nangis, hati ni tau yang mak pun mesti nangis sama dalam hati.
Tuhan saja yang tau. Sayang mama abah.

Tuesday, 21 August 2012

Tuesday, 31 July 2012

ACAPKALI

Kesedihan datang dalam pelbagai rasa. Aku sentiasa merasakannya sebagai sesuatu yang pahit. Menulis ini, hatiku teramat pedih. Kepedihan yang mendalam. Menyebabkan tanganku dingin, mulutku mulai tergigit.. sehingga air mata jatuh yang tidak akan ingin aku usap. Aku mahu tenang.. sesak dada ini makin bertalu. Biar aku khabarkan padamu bahawa aku cuma GADIS BIASA, aku bukan bidadari kayangan.. aku bukan rupawan dari hikayat dongeng yang sangat jelita.. aku cuma gadis biasa, hidupku pun bukan hanya indah dan bahagia. Biar aku ingatkan kamu, bahawa aku bukan bidadari yang turun ke bumi dengan kejelitaan dan kesempurnaan yang kamu impikan
Sungguh, aku BUKANLAH WANITA YANG SEMPURNA.. wallahualam.
Dear Usna, I just want to let you know that things will get better. Keep holding on just a little bit longer. It will be okay at the end, it is not the end yet.
So, don't let somebody make you feel low and down.

Thursday, 28 June 2012

Sincerely, I hate this feeling.

Honestly, I hold in a lot.
When I'm upset, I really don't like to tell anyone..
especially the person who made me that way.

I said I wouldn't hurt you, I didn't. So, why did you?
Just because I'm not crying.. doesn't mean I'm not sad.
No. You can't handle it. You just too stubborn to admit it.

I get mad because I care.

Check Your Love Meter